PARTNER AZ IPARNAK

A BÜCHL számára a hulladékok a jövő nyersanyagai, mivel a hulladékok gyűjtése és kezelése a fenntartható és klímakímélő termelés fontos eleme. A BÜCHL HUNGARIA Kft. a szolgáltatásaival, az alkalmazott technikáival, munkatársaival és új ötleteivel támogatja vevőit a 2000-ben történt alapítása óta abban, hogy csökkentsék a hulladékok mennyiségét és a lehető legjobb módon válogassák azt szét, a hasznosítási arányukat növeljék és csökkentsék a költségeiket, fenntartható módon termeljenek, és ezzel járuljanak hozzá a klímavédelemhez. A BÜCHL különleges szakértelemmel rendelkezik folyékony, veszélyes hulladékok szállítása területén.

A BÜCHL HUNGARIA Kft. – Ez a hulladékkezelés egy fenntartható jövőhöz.

Logisztika

A BÜCHL HUNGARIA Kft. közel 40 hulladékszállító járművel rendelkezik az ipari vevők szinte valamennyi logisztikai követelményeinek teljesítéséhez. A számos konténeres gépjármű mellett a BÜCHL különböző gépjárműveket és felépítményeket használ folyékony és veszélyes hulladékok szállításához, valamint hulladékgyűjtő, továbbá és standard szállításra alkalmas tehergépjárműveket is. A kiválóan képzett és gyakran hosszú évek tapasztalataival rendelkező gépkocsivezetőink ismerik vevőink üzemi, területi és hulladékspecifikus sajátosságait, és megfelelő képzetséggel rendelkeznek (pl. ADR). A vevőkkel szemben tanúsított udvariasság, biztonság, pontosság és bizalom a BÜCHL HUNGARIA Kft. gépkocsivezetőinek legfőbb tulajdonságai. Természetesen a BÜCHL HUNGARIA Kft. valamennyi elvégzett hulladékszállítási teljesítésről, a partnerek erre vonatkozó kívánsága esetén, megfelelően előkészített, részletes adatokat szolgáltat az elszállított hulladékok fajtájáról és mennyiségéről.

Tárolók, konténerek

Az ipari hulladékok begyűjtéséhez a BÜCHL HUNGARIA Kft. az ismert konténerrendszerek széles kínálatával rendelkezik. Nagy mennyiségek esetén préskonténereket, csigás préseket, borítószerkezeteket és görgős tömörítőket használunk. A folyékony és veszélyes hulladékok részére a különböző IBC és MGB 1100 típusú hordók mellett speciális, olajkifolyóval rendelkező konténerek és mobil tartályok állnak rendelkezésre. Speciálisan, az üzemen belüli szállításhoz használjuk az ELOG SYSTEM® rendszerhez tartozó multifunkciós 1,5 m3 és 2,0 m3 méretű tartályokat (MFB), ezek kompatibilisek az MGB 1100 típussal, melyeket vontatóva vagy targoncával is lehet szállítani, és a hagyományos bedobó szerkezettel egy préskonténerbe lehet borítani. A BÜCHL cég szakemberei szíves látják el tanácsokkal, mely tároló és tömörítő rendszerek alkalmasak a legjobban a hulladékok optimális kezeléséhez, valamint a szállítások minimalizálásához.

Innovációk

Az ipari vevők által támasztott követelményekből kiindulva a BÜCHL HUNGARIA Kft. újabb és újabb ötletekkel állt elő a belső hulladéklogisztika optimalizálásához, melyeket sikeresen meg is valósított. 2016 óta az ELOG SYSTEM® rendszert, az átfogó komplettmegoldást az üzemen belüli hulladéklogisztikához, már a 4.0 verzióban használjuk. Az innovatív gyűjtőedények mellett a közvetlenül a gyártósor mellől történő gyűjtéshez (MFB) speciális Shuttle-t (Q-Frame) fejlesztettünk ki, mely fekete-/fehér területek biztonságos elkülönítését teszi lehetővé a termelésben. Az általunk kifejlesztett vezérlés (GYLOG 1.0) lehetővé teszi a papírmentes és igényeknek megfelelő hulladék elszállítást több száz edény esetén is. Az ELOG SYSTEM® rendszert 2019 óta az ELOGplan a piacon is kínálja. 2018 óta a BÜCHL cégcsoportban a lényegében Magyarországon kifejlesztett, a szállítási folyamatok digitalizálásához használt (CleverWaste®) rendszert vezettük be. A Clever Waste® rendszerrel valamennyi folyamatot, a konténer kihelyezéstől a szállítási megbízáson, a szállítmányok követésén, a hulladékok mérlegelésén át egészen az elszámolásig, a reklamációig és dokumentációig teljesen mértékben digitalizálva lehet végrehajtani. 2020-ban ezt a rendszert Magyarországon is bevezetjük.

Szolgáltatások

A BÜCHL HUNGARIA Kft. olyan szolgáltató, aki a vevőspecifikus követelményeknek rugalmasan és innovációkkal kíván megfelelni. Ide tartozik például a szakszemélyzet az üzemen belüli hulladéklogisztika lebonyolításához, a targoncavezetőtől a hulladékválogatón át egészen a diszponensig és hulladékszakértőig. Ennek köszönhetően a hulladékok szelektív gyűjtése hatékonyabban történik, az adatokat igény szerint rögzítésre kerülhetnek, így a költségeket csökkentjük és a hasznosítási arányt növeljük. Ezenkívül a BÜCHL a vevők üzemi területén prés- és átrakó berendezéseket telepít és üzemeltet. Az ELOG SYSTEM® rendszerrel nem csak hulladéklogisztikához alkalmazható, hanem az üzemen belüli logisztikai ellátó-feladatokat is képes támogatni, pl. többutas tisztítóeszközök vagy a termelőberendezésekhez használt kenőanyagok szállítását is. AzELOGplan-nal, mint az üzemen belüli hulladéklogisztikai folyamatok tervezésére és optimalizálására szakosodott céggel, a BÜCHL cégcsoport nemzetközi szinten is képviselteti magát a piacon.