TECHNOLÒGIA ÈS INNOVÀCIÒ

A BÜCHL HUNGARIA Kft. ipari hulladékok kezelésére szakosodott cég, mindkét győri telephelyén számos hulladékkezelő berendezést üzemeltet, melyekben nem csak a régióból, hanem egész Magyarország területéről az ipari üzemekből és hulladékgyűjtő és szállító cégektől származó hulladékot dolgoz fel. Némely kezelési megoldás egyedi Magyarországon, a BÜCHL HUNGARIA Kft. csapatának folyamatos újításának, és a BÜCHL cégcsoport szoros együttműködésének az eredménye. A saját berendezéseinek köszönhetően a BÜCHL cég az ipari vevők számára a lehető legmagasabb fokú hasznosítási arányt tud garantálni, rövid szállítási utat biztosít, és a minőségi másodnyersanyagokat képes előállítani a fenntarthatóság, a körforgásos gazdaság jegyében (closed loop).
BÜCHL HUNGARIA Kft. – hulladékkezelés ötletekkel és innovációkkal.

Technológiák

A BÜCHL Győrben üzemeltet többek között emulziók és mosólúg kezeléséhez bepárló berendezést, a lakkozó berendezésekből származó szennyvíz részére speciális kezelő berendezést, a fémmegmunkálásból származó olajtartalmú köszörűiszap számára előkezelő berendezést, cementgyárak részére veszélyes és veszélyes hulladékokból másodlagos tüzelőanyagok előállítására alkalmas technológiát, valamint köztes raktárt a veszélyes hulladékok részére. Ezenfelül a BÜCHL cég rendelkezik válogató berendezéssel vegyes csomagolóanyagok és egyéb értékes hulladékok részére, bálázó berendezéssel kartonok, textíliák és fóliák részére, tömörítő berendezéssel olyan műanyagok csomagolási hulladékok részére, mint a hungarocell és a habosított fólia, valamint iratmegsemmisítésére használható berendezéssel. Ezenkívül folyadék tároló tartálykapacitás, és fedett raktárterületek állnak rendelkezésre közel valamennyi hulladék számára.

Másodnyersanyagok

A BÜCHL a hulladékhasznosítási ipar fontos szereplője, sokféle másodnyersanyagot állít elő a továbbfeldolgozó-ipar és az energia-felvevő ipar számára nem csak Magyarországon, hanem a szomszédos országokban is. A hosszú évek során szerzett tapasztalatok alapján a BÜCHL HUNGARIA Kft. más üzletágak piaci szereplői számára is elismert beszállító és segít a körforgásos gazdálkodás létrehozásában és abban, hogy ténylegesen fenntartható hulladékkezelési megoldásokat hozzanak létre. A BÜCHL cég többek között fémforgácsot, valamint mágnesezhető, nem mágnesezhető fémhulladékokat szállít különböző minőségben, másodlagos tüzelőanyagot a cementipar számára, előkezelt műanyaghulladékot hulladékkezelő berendezések számára, valamint minőségileg megfelelő hulladékokat a veszélyeshulladék-égetők részére. Ezenkívül a BÜCHL a partnerek megbízható szállítója a textíliák, színesfémeknek tekintetében, továbbá megbízható partner a tiszta és az optimális szállításhoz tömörített műanyagok, a válogatott csomagolóanyagok anyagában történő hasznosítására.

Hulladékkatalógus

A BÜCHL HUNGARIA Kft. nem csak a saját vevőinek hulladékát kezeli, hanem Magyarország többi régiójából beszállított hulladékot is. Az átfogó hulladékkatalógusába rengeteg típusú nem veszélyes hulladék is beletartozik (többek között műanyag, fa, fém, fólia és karton), azonban a BÜCHL HUNGARIA Kft. elsősorban veszélyes hulladékok átvételére, tárolására és kezelésére összpontosít. Ide tartoznak az olaj-víz-emulziók többsége, alkálikus mosólúgok, lakkozó berendezésekből származó glykoltartalmú folyadékok, olajjal szennyezett veszélyes hulladékok, csomagolások, olajtartalmú köszörűiszap és fémforgácsok, de aerosolok, HV-akkumulátorok és el nem működtetett légzsákok is. Az engedélyezett HAK-kódokhoz tartozó katalógus itt letölthető.

Innovációk

Az ipari vevőktől származó speciális hulladékok kezelése a BÜCHL-t mindig is arra késztette, hogy új kezelési megoldásokat találjon. Célunk az, hogy csökkentsük a költségeket, a hasznosítási arányokat javítsuk, a szállítási utakat lerövidítsük, és a biztonságot növeljük. A különleges innovációk közé tartozott a 2017-ben üzembe helyezett pilot-berendezés a lakkozóüzemekből származó lakktartalmú szennyvizek feldolgozásához (úgynevezett öblítővizek vagy BC-folyadékok). Ide tartozik a BÜCHL cégcsoporthoz tartozó ELOGlpan GmbH által 2019-ben kifejlesztett mobil konténer, légzsákok megsemmisítéséhez, melyet 2020-tól a BÜCHL HUNGARIA Kft. Magyarországon is használni fog. Ezzel a konténerrel a hulladéktermelőnél modern technológiával biztosítható, hogy valamennyi légzsákot és más, a gépjárművekből származó pirotechnikai rendszert a törvényeknek megfelelően lehessen elműködtetni, és így a nem veszélyes hulladékokká vált alkatrészeket közvetlenül a hulladékkezelőkhöz lehessen juttatni anyagában történő hasznosításra.