EGY ÖTLETTEL ELŐRÈBB

BÜCHL HUNGARIA

A BÜCHL HUNGARIA Kft. Magyarország egyik vezető specialistája a hulladékkezelés, a hulladékgyűjtés és -szállítás területén. A 2000-ben alapított cég a német BÜCHL cégcsoport tagja, melynek székhelye Ingolstadt / Bajorország. A BÜCHL cégcsoport egy tulajdonosok által vezetett vállalat, mely már közel 70 éve működik a hulladékgyűjtés és -szállítás, a hulladékkezelés, a környezetvédelem, a tervezés és a szaktanácsadás – innovációkkal és új ötletekkel.

A BÜCHL HUNGARIA Kft. magyarországi ipari üzemek hulladékkezelésére specializálódott, különösen az autóiparra.
A BÜCHL HUNGARIA Kft. a termelő cégek gyártásából származó veszélyes hulladékok kezeléséhez számos berendezést üzemeltet, Magyarországon kb. 300 dolgozóval, 10 hulladékkezelő berendezéssel és közel 40 gépjárművel nagyon széles szolgáltatási spektrumot kínál.

2020 óta a vállalati koncepciók és a befektetések központi kérdései a digitalizáció, a fenntarthatóság, és ezzel együtt további hatékonyságnövekedés.

BÜCHL – csoport

A BÜCHL csoport egy komoly teljesítménnyel rendelkező közepes cégcsoport, ahol több mint 500 munkatárs dolgozik olyan telephelyeken, mint Ingolstadt, Stammham, Neuburg an der Donau, Großmehring, valamint a nemzetközi szinten is Győrben. A BÜCHL évente több mint 600 000 tonna hulladékot szállít és kezel.

0
TELEPHELY
0
MUNKATÀRS
0
TONNA HULLADÈK NAPONTA

CÈGCSOPORT

HULLADÈKKEZELÈS,
HASZNOSÍTÀS

KUTATÁS, TERVEZÉS ÉS TANÁCSADÁS

MEGÚJULÓ ENERGIÁK TERMELÉSE

Logo SEG Solarenergie_weißer Hintergrund

RÉSZESEDÉSEK,
EGYÜTTMŰKÖDÈSEK

Logo LOGEX_weißer Hintergrund

Menedzsment

2021-es évtől a Büchl Hungaria Kft. ügyvezetője Gyökeres Sándor, aki a cégnél üzemvezetőként eltöltött hosszú éveknek köszönhetően átfogó tudással rendelkezik a belső üzemi folyamatokról, jól ismeri a hulladékgazdálkodást, valamint az ügyfelek összetett követelményeit. Gyökeres Úr a vállalatot a BÜCHL cégtulajdonos családdal egyeztetve vezeti.

Az ügyvezető helyettese Lövész Tamás, aki évek óta vezető pozíciót tölt be a vállalat területén.

Gömöry Árpád Úr a Büchl Hungaria Kft. közel 20 éves vezetése után 2020 év végétől nyugdíjasként búcsúzott, azonban a Büchl cégcsoport részére továbbra is rendelkezésre áll tanácsadóként.

Fenntarthatóság

A BÜCHL HUNGARIA Kft. számára a fenntarthatóság a megalapítása óta a cégfilozófia központi kérdése. A BÜCHL HUNGARIA Kft. volt az első olyan magyar hulladékkezelő vállalat, mely nemzetközi szabvány szerint 2007-ben bevezette az EMAS környezetvédelmi vezetési, hitelesítési rendszert, melyet azóta folyamatosan felügyel. 2019 óta a fenntarthatósági tevékenységeket BÜCHL cégcsoport szinten koordináljuk. tovább a fenntarthatósági jelentéshez

A fenntarthatóság tevékenységei közé soroljuk a sport, a kultúra, a szociális területek és a tudomány mellett a régió támogatását és a dolgozóink esélyegyenlőségének és szaktudásának előmozdítását is.

Aktuális fenntarthatósági tevékenységek

Gyermeknap a BÜCHL-nél

A BÜCHL gyermeknapot szervezett nem csak a BÜCHL munkatársak gyermekei, hanem a munkatársaknak számára is. Nagy örömet szerzett a szemétgyűjtő tehergépjármű, a tűzoltógyakorlat és a környezetvédelemről- és hulladékokról szóló verseny is.

2019. június 15.

Túrázás és adakozás

A Győrújbaráton rendezett, nem csak regionális rendezvényen a BÜCHL cég munkatársai is rajthoz álltak a speciális túrázás során, ahol a nevezési díjat karitatív célra adományozták: a mindszentpusztai autisták és vakok egyesületének.

2019. szeptember 21.

Hosszútávú tevékenységek

A BÜCHL a KÖVET tagja

A BÜCHL HUNGÁRIA Kft. 2003-ban lett tagja a KÖVET szervezetnek, amely egyesületként tevékenykedik a fenntartható gazdaságért. A KÖVET egyesületet 1995-ben alapították a környezettudatos vállalati vezetésért és 2007 óta tagja a Global Footprint Network-nek, a GRI partnerének. http://kovet.hu/en/. 2008 októberében az Egyesület kitüntette a BÜCHL HUNGÁRIA Kft-t, közösen a győri AUDI-val, a köszörűiszapok brikettálási technológiájának megvalósításáért. 2017 májusában a BÜCHL, ismét közösen az AUDI-val, díjat nyert az új BC-bontó berendezéssel. A Window Throw Money (ABP-Ablakon Bedobott Pénz)-projekt keretében a KÖVET egyesület olyan projekteket és beruházásokat gyűjt össze, melyek a környezet és a gazdaság szempontjából azonos mértékben hasznosak, ezzel azt jelzi, hogy a környezetvédelmi kiadások pénzügyileg vállalhatók és ezzel egyidejűleg egy környezettudatos vállalatnak gazdasági előnyöket lehet kialakítani. A KÖVET-szakértők a projektigényeket a helyszínen ellenőrzik, és egy független, profi zsűri dönt a díj odaítéléséről. A speciálisan kialakított díj különösen “magason csüngő gyümölcsöket” szimbolizál.

2003 óta

PET-Kupa hulladék monitoring

Sokkal korábban, mint ahogy az a médiában a tengerekben levő műanyagokról megjelent, a BÜCHL már támogatta a hulladék PET palackok monitoringozását a Tiszán. E projekt keretében hulladékmonitoring és -gyűjtés történt – fókuszálva a PET palackokra, a Tisza Szatmárcseke és Tiszaadony közötti 80 km-es szakaszán.

2016. május

Padlótakarításhoz használt víz feldolgozása

A BÜCHL HUNGÁRIA Kft. a győri Audi gyárban a padlótakarításból származó víz speciális kezeléséhez új berendezést helyezett üzembe. Az új bontási technológia segítségével a különböző takarítógépek szennyezett tisztítóvizét a gyártócsarnokokban bepárolják, és a vizet további tisztítási céllal visszanyerik. A szennyeződések kismértékű részének kivételével a megtisztított vizet teljes mértékben fel lehet használni a körfolyamatban, így a csatornába kerülő szennyvíz arányát nagymértékben csökkenteni lehet. A projektet az új technológiai megoldások miatt 2018 végén leállították.

2012. november

Betekintés a hulladékkezelésbe a gyermekeknek

Júniusban ismét diákokat köszönthettünk a telephelyünkön – ezúttal a győri Arany János Általános Iskolából látogattak el hozzánk. A diákok számára a BÜCHL munkatársai játékos módon nyújtottak betekintést a környezetvédelem és a hulladékkezelés világába.

2018. június

A győrújbaráti gyermektábor felújítása

2010 végén a Büchl Hungária Kft. és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara megállapodást írt alá egy hulladékgazdálkodási és hulladékhasznosítási társtanszék létrehozásáról. E megállapodás keretében gyakorlati helyeket hoztak létre hallgatók számára a partnercégeknél, melyek folyamatosan betölthetőek.

2010. október

Széchenyi Egyetem –Társtanszék létrehozása

2010 végén a Büchl Hungária Kft. és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara megállapodást írt alá egy hulladékgazdálkodási és hulladékhasznosítási társtanszék létrehozásáról. E megállapodás keretében gyakorlati helyeket hoztak létre hallgatók számára a partnercégeknél, melyek folyamatosan betölthetőek.

2010. október

Győri félmaraton

Már évek óta támogatja a BÜCHL a győri félmaraton versenyét, mely egy fix időpont az éves sportnaptárban. A már 18 éve a BÜCHL által támogatott félmaraton (2009-2015 tízpróbaként is szervezték) jó alkalom arra, hogy BÜCHL-t, mint regionális vállalatot megismerjék. A fényképeken a BÜCHL résztvevői láthatók 2017-2019 között. Mint ahogy a vállalati szlogen mondja: „Mindig egy ötlettel előrébb“, úgy volt ez a versenyen is: „Mindig egy lépéssel előrébb“.

2007 óta

Focikupa a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ) szervezésében

A BÜCHL focicsapata már sok éve sikeres résztvevője a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ) által szervezett focikupának. A 2017-es tornagyőzelemmel – és több értékes helyezéssel – a BÜCHL csapata elégedett lehet a teljesítményével. Egy nagyon szép hagyomány, és a csapatépítés alternatív formája.

2016 óta

Sárkányhajó fesztivál és támogatás

2015 óta szponzorként vállal részt a BÜCHL a Szigetközi Sárkányhajó Fesztiválon. A Kimlei Sárkányhajó Fesztivál bevétele közvetlenül vagy a Csodalámpa Alapítványon keresztül jut el az életveszélyes betegségben szenvedő gyermekek részére (www.csodalampa.hu). A BÜCHL az adományozást sárkányhajó csapat indításával köti össze. A részvétel valamennyi csapat számára mindig a sérült gyermekek szervezetének támogatásával jár együtt.

2015 óta

Napelemes rendszerek telepítése a termelőcsarnokokon

Három napelemes rendszer telepítésével a BÜCHL részben átállt a megújuló napenergiára. Két csarnoktetőn napelemek kerültek telepítésre 75 kW teljesítménnyel 480 m2-en, illetve 99 kW teljesítménnyel 610 m2-en. Különleges innováció a cég területére nyíló bejáratnál jól látható Smartflower POP, egy kisméretű, teljesen automatikusan a nap felé forduló rendszer az optimális napenergia begyűjtéshez, mely évente 4000 kWh energiát termel.

2015

Energetikai felújítás – gyártóépületek

2013-ban a BÜCHL jelentős környezeti beruházásokat hajtott végre mindkét győri telephelyén annak érdekében, hogy az épületeket a gázfűtés kiváltásával olcsóbb és megújuló energiával működtesse. Ezért geotermikus fűtő- és hűtőrendszert épített be, mely a melegvizet is megújuló energiaforrásból állítja elő. Ezzel párhuzamosan a 2. telephelyén az épület falát és a tetőszerkezetet leszigetelte, valamint modern nyílászárókat épített be, ahol irodákat, öltözőket és szociális helyiségeket hozott létre.

2013

„A jövő Győrben kezdődik“ – a BÜCHL támogatja az alternatív hajtásmódokat

A 2012. április 29. és május 1. között megrendezett Széchenyi-futamon, mely korábban alternatív versenyként volt ismert, a BÜCHL a Pannon Korona szövetkezet részvételét támogatta. A futam névadója a nagy magyar újító-reformer Széchenyi István, akiről a győri egyetemet is elnevezték. A Pannon Korona két járművel állt a rajthoz, melyek meghajtása meglehetősen alternatív, mivel az elektromos hajtás mellett kenyér-gőzgáz- vagy pedálhajtással is rendelkeznek. A verseny mottója: „A jövő Győrben kezdődik!“.

2012