A BÜCHL cégcsoport a TADAK-NETT Kft. felvásárlásával bővíti szolgáltatási portfólióját – újabb stratégiai lépés a jövő felé.

A TADAK-NETT Kft egy győri székhelyű családi vállalkozás, amelyet 2000-ben alapítottak és jelenleg 20 alkalmazottat foglalkoztat. 2023 áprilisa óta száz százalékban a BÜCHL csoport tulajdonában van.

Az alapító fő gondolata az volt, hogy mosási szolgáltatást hozzon létre cégek számára. Ez az évek során a győri régió és azon túl az egyik vezető mosodai szolgáltató céggé nőtte ki magát. A fő tevékenységi terület a szállodai és vendéglátóipari textíliák, munkaruhák és védőfelszerelések, géprongyok és szennyfogó szőnyegek mosása és tisztítása, valamint a kapcsolódó szolgáltatások, mint a bérbeadás és a logisztika. A napi kapacitás több, mint 6 tonna.

A textíliák bérbeadásával, tisztításával, karbantartásával, javításával és újrafeldolgozásával a vállalat hozzájárul a körforgásos gazdasághoz. Hiszen az ügyfelek előnyei mellett (kisebb tárolási igény, nagyobb rugalmasság, beszerzési költségek kiküszöbölése, egyenletes tisztaság biztosítása, kevesebb munka) a textíliák hosszú távú megőrzése is része az üzleti modellnek. Ha a textíliákat mégis meg kell semmisíteni, a szolgáltatás a megfelelő ártalmatlanítási és újrahasznosítási szolgáltatásokat is magában foglalja.

A jövőben további szinergiákat kívánnak létrehozni a BÜCHL és a TADAK-NETT között. Például a BÜCHL Hungária által a mosóvíz és az emulziók bontóüzemének üzemeltetéséből származó szürkevíz újrahasznosítható a gépi rongyok és a szennyfogó szőnyegek tisztítására. Az eldobható tisztítórongyok visszaszorítása többször felhasználható alternatívákkal is szorgalmazható.

Nem ez az egyetlen ok, amiért a TADAK-NETT nagyon jól illeszkedik a BÜCHL cégcsoportba. Összességében a vállalat nagyon modern felállással rendelkezik. A mosási és tisztítási folyamatot a legmodernebb gépekkel, számítógép által vezérelt vegyszeradagolással és termékspecifikus mosási programokkal végzik. A keletkező szennyvizet a vállalat saját többlépcsős szennyvíztisztító telepén kezelik. A megújuló energiaforrások felhasználását az energiaellátásban támogatják. A vállalat az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerrel és az ISO 14001 szabvány szerinti környezetirányítási rendszerrel rendelkezik.

Ezzel az akvizicióval a BÜCHL vállalatcsoport megszilárdítja a körforgásos gazdaság központi szereplőjeként és innovációs motorjaként betöltött pozícióját, és folytatja szilárd, minőségi és hosszú távú növekedési pályáját.